Львів гастрономічний. Де готують смачну рибу?

На правах одного з центрів гастрономічного туризму, Львів пропонує делікатеси на будь-який смак. Страви з риби – не виняток. А спробувати їх неодмінно треба в наступних ресторанах:

  • Грушевський cinema&jazz. Унікальний ресторан по праву вважається повноцінним культурним центром. Крім оригінальної авторської кухні тут постійно проводяться всілякі заходи, концерти живої музики, виставки та кіноперегляди. Художники, фотографи, дизайнери, музиканти, літератори – як одна велика сім’я.

Розташований ресторан в будівлі найстарішого міського кінотеатру «Корсо», обожнюваного місцевими жителями і гостями. Відкриття закладу прийшлося на століття кінотеатру. Тепер класичний ресторанний формат поєднується тут з дивовижними трендами сучасного мистецтва.

Приміщення розділені між двома рівнями. Є навіть танцювальний майданчик. Авторська кухня оригінальна і різноманітна. Крім смачної риби, також варто звернути увагу на м’ясні страви, місцеві настоянки і коктейлі на їх основі. У ресторані можна влаштовувати банкети, конференції, семінари, ділові зустрічі, проводити інші заходи в неформальній обстановці.

  • Пструг, хліб і вино. Креативний ресторан знаходиться в самому серці міста, поблизу Арсеналу. Вхід прикрашає величезний годинник, що символізує ратушу. Це пов’язано з драматичними подіями 1826-го року, коли стара львівська ратуша була зруйнована через тріщини. У будівлі знаходилися тільки нечисленні працівники та сурмач, сім’ї яких потім оселилися поблизу та почали шукати нові шляхи для існування.

Так і народилася ідея створення ресторації зі смачними винами, домашнім хлібом і карпатської фореллю за фірмовим рецептом. Кожна сім’я готувала щось своє, у чому була по-справжньому хороша.

Авторський дизайн зберіг автентичний колорит. У закладі всі бажаючі можуть пограти на сурмі в пам’ять про сурмача. Форель – коронна страва ресторану. Її запікають за унікальними карпатськими рецептами. До хліба власного виготовлення подають різноманітні намазки.

  • Мушля. Демократичний ресторан спеціалізується на рибі і морепродуктах. В меню – молюски, устриці, гребінці та мідії в поєднанні з кращими винами, просеко і шампанським. Алкоголь ретельно підбирається під конкретну страву, відтіняючи і доповнюючи її смак.

Заклад знаходиться в самому центрі Львова, на площі Ринок. Обов’язково варто спробувати юшку, стейк з лосося і морепродукти на грилі.

І це далеко не всі заклади, які обов’язково варто відвідати в рамках подорожі. Fest-Tour пропонує безліч цікавих варіантів, послуги досвідчених гідів для екскурсій по Львову, створення індивідуальної програми для найвимогливіших мандрівників.