Львів гастрономічний. Де спробувати найкращі м’ясні страви?

Приїхавши в саме серце гастрономічного туризму України, не можна проігнорувати заклади, в яких готують м’ясо. Саме розкішні м’ясні страви – одні з тих, чим так славиться щедра, багата і різноманітна західна кухня.

Ось лише деякі ресторани, які ні в якому разі не можна пропустити:

  • Чураско. Розташовується в самому серці Львова. Затишне місце для приємної вечері або відпочинку з сім’єю. У неофіційній атмосфері в оточенні ароматних страв приємно провести як свято, так і ділові переговори. Фішка закладу – бразильська кухня.

Саме поняття «чураско» – це особливий спосіб подачі різних видів м’яса з гарнірами і соусами на будь-який смак. Готується воно на відкритому вогні, а насолодитися всією різноманітністю варіантів можна, замовивши місцевий сет. Традиція зародилася в Бразилії, а тепер з любов’ю відтворена і у львівському ресторані.

«Чураско» – це особливий стиль, атмосфера і культура. Ніде більше не подають такі особливі стейки в кращих бразильських традиціях. Також обов’язково варто спробувати сет міні-закусок. Гарніри і соуси підбираються окремо під кожен вид м’яса. Гриль знаходиться прямо в залі, так що можна спостерігати за приготуванням замовлення. Приємний бонус – пиво в власних банках.

  • Грушевський cinema&jazz. Унікальний львівський ресторан імпровізацій. Крім смачних страв тут також проходять кіноперегляди, музичні вечори, концерти живої музики, виставки фотографій, картин, презентації та інші заходи. Зараз це повноцінний художній центр.

Концептуальний заклад поєднує класичний формат ресторану і останні віяння сучасного мистецтва. Розташовується він в будівлі «Корсо», одного з перших міських кінотеатрів. Відкриття ресторану відбулося в день сторіччя «Корсо», і вже протягом перших місяців новий заклад відвідало безліч відомих акторів, музикантів, знаменитостей.

Кухня – авторська європейська. Фірмові страви – ковбаски, стейки, м’ясо. Одна з фішок – оригінальні настоянки, на основі яких готуються місцеві коктейлі. У закладі також проводяться банкети, семінари та корпоративні.

  • Mons Pius. Ресторан, присвячений м’ясу, пиву та авторській кухні, зручно розташувався в будівлі першого львівського банку-ломбарду. Тут – справжні стейки з ретельно підібраними винами і місцевим живим пивом. Одна з фішок – використання продуктів місцевих виробників, що надає стравам особливого смаку і колориту.

Пам’ятка першого залу – унікальний вітраж видатного живописця Яна Генріка Розена, який також розписував Вірменський собор, костел Марії Магдалини і навіть каплицю в резиденції Папи Римського.

Другий зал розповідає алкогольну історію Львова, в якому практично з моменту заснування практично всі займалися виготовленням медовухи і пива. У третьому залі – галерея відомих клієнтів банку, серед яких – архітектори, художники, політики, лікарі, графство, професора і лектори.

  • Чесне м’ясо. Заклад славиться своїми унікальними м’ясними стравами, зокрема – з мангалиці. Мангалиця – особлива порода свиней, вирощена в екологічних умовах і натуральних рослинних кормах. Їх м’ясо дієтичне і містить в рази менше холестерину. Це корисний і поживний делікатес, який гідно оцінять справжні гурмани.

Друга фішка – використання печі хоспер, закритого гриля. Завдяки такій технології страви залишаються соковитими і зберігають всі свої корисні властивості. В якості палива – чисте деревне вугілля.

«Чесне м’ясо» – це простота та відкритість, мінімум красивих слів і легенд, але максимум смаку та користі.

І це далеко не повний перелік закладів, які гостинно відкривають свої двері для всіх, хто знаходиться в пошуку нових відчуттів і вражень. Щоб не випустити з уваги щось цікаве, звертайтеся до нас! Fest-Tour – це різноманітні тури по Львову і програми на будь-який смак, професійні послуги гідів, вигідні ціни і цікаві пропозиції для львівських гостей.