Львів гастрономічний. Найпопулярніші заклади серед туристів

З усіх українських міст гастрономічний туризм найкраще розвинутий, мабуть, саме у Львові. Тут процвітають різноманітні нетривіальні заклади на будь-який смак, з різною кухнею, концепцією і стилістикою. Крім того, Львів славиться своїми власними шедеврами та рецептурами: це місцеве пиво, кава, наливки, шоколад. Ситна і смачна західна кухня не здатна залишити байдужих.

Ось лише деякі із закладів, які обов’язково варто відвідати:

  • «Гасова лямпа». Ресторан-музей, відкритий до 155-річчя першої гасової лампи у Львові. У 1853-му році її винайшли місцеві аптекарі Ян Зех і Ігнатій Лукашевич. Скульптура біля входу – пам’ятник винахідникам. Ресторан займає три поверхи старовинної будівлі. На даху – типовий львівський панорамний майданчик, відкритий влітку. Експозиція всередині – понад 200 світильників, за якими можна відстежити історію їх появи і розвитку з короткою довідкою. Європейська кухня відрізняється оригінальною подачею зі справжніми лабораторними та піротехнічними експериментами.
  • Піцерія «Челентано» на Площі Ринок. Від усієї мережі ця «Челентано» відрізняється ресторанним обслуговуванням. Тут швидкий сервіс, низькі ціни і незвичайні шоу, які періодично влаштовує кухар-віртуоз.
  • Перша грильова ресторація м’яса та справедливості. Заклад в Бернардинському дворику відкрито в 2011-му році. За легендою, оригінальна ідея належала катові, який змушений був шукати нове покликання, коли його основна справа підійшла до кінця. В інтер’єрі використовуються елементи справжньої катівні. Гільйотина, наприклад, слугує для нарізки ковбаси. М’ясо готується на вогні, на очах гостей.
  • Ребрня «Під Арсеналом». Середньовічна обстановка відтворена до дрібниць. Навіть їсти тут пропонується руками. Для цього офіціанти принесуть паперову скатертину і спеціальні накидки. Фірмова страва – ребра в меді. Формат закладу – монопродуктовий. Також тут знаходиться музей сокир з усього світу.
  • Ресторація Бачевських. Унікальний витвір Бачевських – фірмова горілка Baczewski, одне з особливих львівських надбань з часів казино, вар’єте і кабаре. У 1872-му підприємство Бачевських було першим з масового виробництва горілки в світі. Ресторація Бачевських повністю присвячена історії родини і їх різноманітним знахідкам, включаючи авторські настоянки і наливки. Кухня – унікальна інтерпретація традиційних галицьких страв.
  • «Львівська Майстерня Шоколаду». Ще з часів Середньовіччя Львів прославився дивовижними солодощами, а місцевий шоколад експортувався по всій Європі. Місцеві кондитери винайшли унікальні секретні рецепти, і тепер втілюють їх у справжній майстерні.
  • Кумпель. Перший і найвідоміший ресторан-пивоварня обов’язковий до відвідин. Цілодобово тут рікою ллється місцеве пиво, а гості можуть самі спостерігати за процесом його виготовлення в мідних чанах прямо посеред залу. Тут кожен зможе відчути себе справжнім батяром.
  • Старгород. Ще один ресторан-пивоварня з живим пивом, яке готується на очах у гостей. Тут – великий дворівневий зал і щоденні екскурсії по пивоварні з дегустацією.

І це лише мала частина закладів, які широко відкривають свої двері для гостей. А замовити захоплюючі екскурсії і повноцінні тури по Львову та його визначним пам’яткам можна у нас. Fest-Tour пропонує різноманітні програми, послуги досвідчених гідів, доступні ціни та цікаві маршрути.